Disneyland Californien

Så var vi kommet til noget af det, børnene havde glædet sig mest til i ferien – nemlig Disneyland. Jeppe og Signe kunne huske noget, fra vi var i Paris med mormor og morfar, men Marius var jo med i klapvognen sidst, så han kunne kun huske det, han havde set på hjemme-videoen. Vi har købt et “Southern California Pass”, der giver adgang til Universal Studios, Sea World, San Diego Zoo og tre dage i de to Disney parker.

Disneyland i Paris er en kopi af det her i Californien, så det var jo næsten som at komme “hjem”. Disney skuffer jo aldrig, og jeg kan stadig blive grebet af stemningen, når musikken spiller, paraden kører eller forlystelserne giver sug i maven. Det er virkelig underholdning for alle pengene, og man er aldrig i tvivl om, at deres største opgave er at underholde den store menneskemængde. Og der var virkelig mange mennesker. Af og til stod vi i kø over en time. Heldigvis tog ungerne det pænt nok. Vi kom igennem de gamle favoritter som minetoget, spøgelseshuset og Small World.

Her i USA er Tronerose-slottet meget mindre end det i Paris (og blev derfor hurtigt omdøbt til “den-lille-model-fra-Californien”). Det kompenserede de dog for om aftenen, da de lavde det flotteste fyrværkeri-show, jeg har set. Mindst et kvarters uafbrudt farveorgie, der passede præcis til den dejlige musik og så lige krydret med Klokkeblomst og Dumbo, der kom svævende over det lille slot. Noget af fyrværkeriet lignede hjerter og stjerner, det var virkelig flot lavet.

Dag nr. 2 brugte vi i den anden Disney park, hvor de fleste af forlystelserne var nye for os – den er nemlig ikke helt identisk med den i Paris. Vi prøvede bl.a. en rigtig amerikansk, stor rutchebane med loop – Marius var desværre for lille, men han tog den til gengæld uden et kny i Hollywood Hotellet, der er en elevator med frit fald. Vi stod også i en mega lang kø til en ny Toy Story forlystelse, der heldigvis var ventetiden værd. Vi var også lige omkring Muppet i 3D. Vi sluttede aftenen med en tur i Grizzly River, hvilket resulterede i, at vi blev fuldstændig gennemblødte – så Morten måtte spurte hjem efter skiftetøj, da vi skulle se et “color-show” kl. 21. Desværre stod vi dårligt, så vi kunne ikke rigtig se det. Det var ellers flot med vand, der blev sprøjtet ud og brugt som et slags lærred.

Onsdag blev brugt til at prøve de sidste ting, vi ikke havde nået og så lige et par af de bedste forlystelser igen. Desværre oplevede vi (alle 3 dage) flere gange, at en forlystelse blev stoppet, fordi den var ude af drift. Det var rigtig træls, når nu man havde stået i kø i lang tid. Det har vi aldrig prøvet i Paris – jeg ved ikke, om det er fordi parken her er ældre, eller om det er Amerikanernes ekstra sikkerhed.

Vi har i hvert fald haft tre gode dage – men var også ved at være godt trætte af de lange dage og lange køer.

 

This entry was posted in USA tur 11. Bookmark the permalink.

1 Response to Disneyland Californien

  1. susanne Kirkegaard says:

    Øj, hvor ville vi gerne have været med!!! Jeg kan se Jeppe og Signe står med PETER PLYS, huskede I at give ham et lille spark og et dask? I ved jo, hvordan mormor har det med ham (he he).Jeg vil gerne købe den pakke Toy Story, hvis den er til salg?!
    Glæder os til at høre meget mere!!!
    Knus fra morfar og mormor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *