Skole

Allerede mandag morgen begyndte børnene i sommerskole. Vi  havde meldt dem til hjemmefra, da vi tænkte, det var godt at komme i gang med sproget med det samme.

Marius går i Middle School, der ligger knap halvanden km herfra, så jeg følger ham derhen og henter ham igen. Det er nu tosset, de ikke cykler herovre, det kunne være meget lettere. Både om morgenen – men især når de skal hentes. holder bilerne i en lang, lang kø rundt på parkeringspladsen, hvor der er sat kegler op. Så kører de frem til afhentnings-stedet, hvor lærerne står og sørger for, at barnet kommer hurtigt ind i den rigtige bil. Desuden holder der en hel række af de fine, gule skolebusser på den anden parkeringsplads, hvor der så står andre lærere og sørger for, at børnene kommer ind i den rigtige bus. Der er kun en anden dreng fra Marius´ klasse, som skal gå hjem. Skoletiden er fra 8-12.15.

Om morgenen står der selvfølgelig også lærere, der hilser pænt på alle børnene, giver high five og sørger for, der ikke er nogen, der kommer for tæt ud mod kantstenen (man kunne jo blive kørt over af en bus).

Jeg var spændt på, hvordan Marius ville tage det at begynde i skole, han kan jo nærmest ingen engelsk, og han er generelt meget forsigtig og lidt usikker. Men han virker ikke nervøs, og er glad for at skulle af sted om morgenen. Han forstår ikke så meget, siger han, men han siger det, han kan, og ellers gør han bare som de andre :-). Han spiser i kantinen hver dag, det synes vi alle, kunne være en sjov oplevelse.

Signe og Jeppes timer er på High School, der ligger lidt herfra. Morten har kørt dem om morgenen, og så skal de tage bussen hjem. Desværre passer det ret dårligt, da timerne er slut 11.15, og bussen først går klokken lidt i 12. De kan så stå af ved Marius´ skole og gå derfra.

De er begge kommet på holdet, der skal tage kørekort. Lidt vildt når man først lige er fyldt 15. Men som vi forstår det, skal man have dette kursus, før man kan tage det rigtige kørekort. De er endnu ikke så begejstrede for skolen, det er meget anderledes end derhjemme. Læreren snakker hele tiden, og de andre elever taler ikke rigtig til dem. Men der er jo da kun gået tre dage, så mon ikke det kan blive bedre.

I går var vi ude og købe ny bil :-). Uhh den er fin! Men vi skal have forsikringen på plads, før vi kan få den med hjem.

I går fik vi også at vide, at Morten sikkert ikke kan blive overflyttet til Californien før efter april :-(. Det var vi ikke rigtig blevet informeret om før, vi havde forstået det sådan, at man kunne søge overflyttelse så snart, han landede her. Jeg var noget knotten og ked af det, men vi må jo tage det som en oplevelse. På den anden side er det jo en dejlig by, her er fredeligt og skolerne har rigtig gode anmeldelser, så vi må få det bedste ud af det. Nu er problemet så, hvor vi skal bo. Hvis opholdet her bliver et helt år, kan børnene ikke dele et lille værelse i den lejlighed med swimmingpoolen, vi ellers havde tænkt at flytte i…

This entry was posted in USA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *